HTML

Utazó

Szeretsz utazni? Szereted a járműveket amivel utazol? Mindegy, hogy repülő, vonat,hajó, taxi vagy busz? Ez itt a TE blogod! Nem vagyok szakértő, nem tudom, hogy egy busznak mekkora a tengelytávolsága, és milyen fék van a TALENT vonatban, viszont tudom, hogy én hogy érzem magam ezekben miközben utazom. Ez az egyetlen szempont, ami szerint értékelek...

Friss topikok

Volán

Menetrendszerinti oroszlán-MAN Lion's Regio

..::Froschlama::.. (törölt) 2008.12.27. 18:01

 (Tesztelt busz: MAN Lion's Regio, Körös Volán Zrt.)

Bátran kijelenthetem: hosszú idő óta, ilyen jó, funkciójának teljesen megfelelő, kényelmes busz nagyon régen nem érkezett Volánhoz. Talán az Ikarus EAG szériához tudnám hasonlítani...mondjuk azért az mégiscsak magyar:)

2008. Januárban jött meg az első 3db Lion' Regio a Körös Volánhoz. Láttam róla képeket, olvastam róla a fórumokban, utána is kerestem, bár akkor még túl sokat nem lehetett találni a buszról. Első pillanattól fogva tudtam, hogy ki kell próbálnom a buszt, utaznom kell vele. Szinte a kinézete sugározta ezt felém. Miért? Mert...mondjuk ki: a busz gyönyörű. Csodásan eltalált formák, megnyújtott üvegtáblák...modern, letisztult, szép. Pont amilyennek egy menetrendszerinti távolsági busznak lennie kell.

A tesztelt busz ajtóelrendezése 1-1-0. Az ajtók lengőajtók, amik teljesen megfelelnek egy távolsági buszhoz. A beltér elég puritán, mégis szép. Nincs benne túl sok rongálni való, az ülések egyszerűek és kemények. Ez sokak szerint előnytelen, szerintem viszont egy kemény ülés igenis kényelmes.

Minden ülés fölött van egy-egy ledes olvasólámpa, légbefúvó, ahogyan azt egy komfortos busznál elvárjuk. A csomagtartók normál méretűek, azért egy bőrönd nem férne fel, bár nem is arra valók. Sok busznál a felső csomagtartókat olyan picire tervezik, hogy még egy hátizsák sem fér fel rendesen. Ez a busz kivétel.

A busz belső világítása szintén nagyon el van találva. A csodaszép mennyezetvilágítás boltívszerű hatást ad a plafonnak, mintha egy régi templomban lennénk.

A busz talán egyetlen hiányossága, hogy nincs rajta mosdó. Mondjuk ha lenne sem engednék használni, mert túl dárga...vagy mi. Pedig sok ember azért a vonatot és a mocskot választja, mert azon el lehet végezni a dolgunkat, ha úgy esik jól.

 A belső színvilág egyszerű, kék-fehér. Elegáns, olyan amire az ember szívesen vigyáz, olyan amiben az ember szívesen szól a firkáló hülyegyerekeknek, hogy álljanak le. Szintén szép.

A busz gyomrában lévő csomagtartókhoz sokat nem tudok hozzáfűzni, nem olyan távolságra használtam a járművet, hogy kelljen használnom.

A motorhang nem szép. Akinek volt kiskorában lentkerekes kisautója tudja, milyen idegesítő szemcsés hangja van amikor meglökjük. Ennek a busznak gyorsítás közben pontosan ilyen hangja van. Szerencse, hogy halk.

Az utastér és a vezetőfülke is légkondicionált, így nem kell senkinek sem megsülni nyáron. Már ha bekapcsolják. 

A busz tényleg szép. A vezetőfülke tetején lévő púp miatt egy búbos bankára emlékeztet, de ez egyáltalán nem zavarja az összhatást. A jármű a funkciójának teljesen megfelel, puritán, szép, vandálálló. Gratulálok MAN!

(kép: korosbuszok.extra.hu ---> a Körösös buszok szép képeinek oldala!)

Címkék: man lions regio körös volán zrt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jarmuteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr90844126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása