HTML

Utazó

Szeretsz utazni? Szereted a járműveket amivel utazol? Mindegy, hogy repülő, vonat,hajó, taxi vagy busz? Ez itt a TE blogod! Nem vagyok szakértő, nem tudom, hogy egy busznak mekkora a tengelytávolsága, és milyen fék van a TALENT vonatban, viszont tudom, hogy én hogy érzem magam ezekben miközben utazom. Ez az egyetlen szempont, ami szerint értékelek...

Friss topikok

Volán

Mi kéne?

..::Froschlama::.. (törölt) 2009.01.02. 16:33

 Mi kéne a magyar vasutaknak? Pénz? Neeeeeeem. Az van zsákszámra mégis egy ganaly az egész vállalat. Ami ide kéne azt pénzen nem lehet megvenni, sajnos. Ez az alapvető szemléletváltás az ,hogy az emberek igényességre törekedjenek. 

Milyen igényességre?

Az igényesség egy furcsa fogalom. Talán mindenkinek mást jelent. Számomra azt jelenti, hogy a meglévő dolgaimat amellett, hogy használom megpróbálom eredeti állapotukban megőrizni, megóvni. Azt is jelenti még, hogy a meglévő dolgaim mellé megpróbálok új dolgokat beszerezni, illetve a meglévő dolgaimat modernizálni, karban tartani. Ez kellene a MÁV-Start-nak is.

Talán sokan emlékeznek, sőt használják a mai napig a "Samu" becenevű Intercity szerelvényt, a magyar ICE-t. Ez egy igényes szerelvény. Sajnos e felett is eljárt már az idő, a mellett hogy rendkívűl jó belső elrendezése van és a funkciójának rendesen eleget tesz, semmi pluszt nem nyújt. Semmi olyat, amit egy normális gyorsvonat ne nyújtana...

Sokszor hiányolom az utastájékoztatást. Ugyanis Magyarországon ma még ez egy ismeretlen fogalom. Szerintem a tájékoztatás nagyban megmutatja egy adott szolgáltató cég mentalitását, azt hogy hogyan viszonyul azokhoz, akiket kiszolgál. Amíg ezt az alapvető dolgot a MÁV-Start nem tudja nyújtani az embereknek, ne várjunk semmi jobbat.

Hallották már a szolnoki idegennyelvű tájákoztatást? Nekem már volt rá 100x alkalmam, lévén csabai vagyok mindig hallom ha nemzetközivel robogok Pestre. A kiejtés és a nyelvhelyesség fantasztikus...

Reménykedtek már abban, hogy egyszercsak egy kedves zenés hang felébreszti önöket az utazás közben, még a célállomás előtt egy hangszóróból? Én igen. Sajnos volt már hogy majdnem sikerült lemaradnom a kiszemelt állomásról.

De az igénytelenség nem csak az utastájékoztatásban formálódik meg. Az étkezőkocsik gyatrák, a kiszolgálók mogorvák ,látszik hogy már elunták a tevékenyésgüket, hogy évezredek óta semmi újat nem csinálnak csak monotonul mogorván szolgálják ki az emebreket, és nem képesek felfogni, hogy a kiszolgált emberkből élnek.

A takarítás is botrány. Gondolom ezzel senkinek nem mondtam újat... Egy átlagos ember nem tudja felfogni, hogy a takarítók miért nem csinálják azt amiért a pénzüket kapják. Egy-egy kis részlettel és aprósággal anynit lehetne dobni a szolgáltatás színvonalán illetve a kiszolgált emberek komfort érzetén, hogy talán magam sem hiszem el.

Hajrá Start!

Képek: wikipedia.hu, ..:Froschlama:..

Címkék: máv start mi kéne?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jarmuteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr93853503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása